Project Description

JEFF 2019

10. september

Tudi tokrat bo naš festival otvorilo skupno razmišljanje o glasbi in njenem vplivu na kulturo v kateri živimo. Tokrat se bomo usmerili specifično v problematiko lokalnega okolja, ki gosti naš festival in o materialnih pogojih za ustvarjanje v njem. Ozrli se bomo na stanje kulturne infrastrukture mesta Koper in k pogovoru pritegnili lokalne kulturne akterje, ki jim ta infrastruktura služi. Kakšne so njene pomanjkljivosti? Kje so prostorske težave? Kakšne formate dogodkov lahko Koper gosti in kakšnih ne? Na ta vprašanja bomo skušali skupaj odgovoriti z ustvarjalci kulturnih vsebin našega mesta.

Kdaj: 19:30
Kje: Bar Circolo

 Vstop prost!

11. september

Razstava Likovni Eko prikazuje dela večinoma nastala letos junija v času tridnevnega Umetniškega simpozija Likovni Eko in pod okriljem Kulturnega društva VNL iz Izole. Umetniki so bili vabljeni k ustvarjanju umetniških del, ki udarno in očitno opozarjajo na pomen zmanjšanja onesnaževanja in ohranjanja harmonije v naravi, živalih in človeku. Sodelovalo je 13 ustvarjalcev, dela desetih pa bodo razstavljena na festivalu. Umetniki, ki se predstavljajo s tehnikami v slikarstvu, kiparstvu, instalaciji, grafiki in literaturi so: Vanja Čibej, Evgen Čopi Gorišek, Nika Korsič, Aljoša Križ, Martina Ljubič, Inga Mijatović, Martin Zelenko Poles, Nana Posega, Damir De Simone in Petja Urkovič.

Otvoritev: 20:00

Trajanje: 11. 9. – 14. 9. 2019 v času glasbenega programa

Kje: Vrtovi Pokrajinskega muzeja Koper

GLASBENI DEL

Viva Jazz Forma je ime glasbenega projekta ustvarjenega v okviru festivala Jazz Ravne, na Ravnah na Koroškem. Osrednje ime projekta je Vid Jamnik, v ZDA šolajoč se vibrafonist, ki sodi med najbolj obetavne mlade upe slovenskega jazza. Prišel je na idejo, da bi lahko za proizvajanje glasbe uporabili kar številne skulpture, ki so kot posledica na kovino osredotočene ravenske kiparske Forma Vive razporejene po celem mestu. S spojitvijo teh site-specific zvokov, elektronske glasbe in jazza je nastala zanimiva eksperimentalna mešanica, poustvaritev katere bomo prvič slišali na primorskem.

Foto: Nika Hölcl Praper

Goran Bojčevski je še eno ime, ki potrjuje odličnost makedonske glasbene tradicije, ki je svetu dala že številne virtuoze. Skladatelj in en izmed najboljših klarinetistov sveta v svoje kompozicije vključuje elemente klasične glasbe, etna, tanga in jazza ter ustvarja resnično eklektično glasbeno izkušnjo, ki niha od romantične zasanjanosti do virtuozno razgibanih pasaž. V Celju stanujoč in v tujini zelo priznan glasbenik tokrat prihaja v vrtove Pokrajinskega muzeja Koper.

Foto: Anton Zalokar

Vrata/blagajna: 19:30
Otvoritev razstave: 20:00
Glasbeni program: 20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper
12. september

GLASBENI DEL

Zajtrk sta vokalistka in violinistka Laura Kranjc ter kitarist Sven Horvat. Svoje glasbene izkušnje sta pilila tako prek igranja na ulici, kot tudi prek koncertov in tako izpilila zvok, ki sega od etna in folka, pa do jazza in rocka, nenazadnje pa tudi glasbene izkušnje do gledališkega performansa. S svojo hudomušnostjo, humorjem in liriko ustvarjata toplo in zabavno glasbeno izkušnjo. Lansko leto sta izdala album z naslovom Pričutenja in skladbe z albuma predstavljata širom države.

Foto: Bojan Stepančič

Na JEFF se vračajo stari znanci po imenu Brencl banda, ki so v vrtovih pokrajinskega muzeja nastopali že leta 2011. Ana Mezgec, Rok Šinkovec, Matjaž Bajc in Andrej Boštjančič so skupaj začeli preigravati v Bistrici ob Sotli. V idilični pokrajini Kozjanskega so tudi našli navdušenje za izvajanje glasbe temelječe predvsem na glasbenih tradicijah slovanskih narodov, spogledujejo pa se tudi s širšimi zvoki sveta. Predstavili nam bodo svoj četrti in najnovejši album z naslovom Korenine Svetlobe, zagotovo pa ne bomo pogrešali tudi skladb starejšega kova. Prepletanje violine in harmonike z nestrpnostjo pričakujemo v drugem koncertnem večeru.

Foto: Bojan Stepančič

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

13. september

Na kreativni delavnici se bomo seznanili s koncepti Deep Listening-a in ponovno vzpostavili povezavo s seboj, z drugimi ter z  okolico. Zbližali se bomo z zdravilno močjo zvoka, zvočnimi meditacijami in svobodnim izražanjem.

 Delavnico bo vodil Tarik Haskić, ki končuje magisterij Sound Art-a na londonski univerzi za umetnost. Tarikova umetniška praksa obsega svobodno improvizacijo, performans,  eksperimentalno glasbo in inštalacijska dela. Poglablja se v raziskovanje utelešenja, psihologijo zvoka, poslušanje ter v pristnost odnosa med ljudmi in zvokom.

Prijava: info@jeff.si

Kdaj: 17:00

Kje: Zbirno mesto Titov trg

GLASBENI DEL

Ko se miselni tok prebuja in beseda uteleša. Ko se njeno telo odziva in sprejema. Impulz, ki iz nje izzove kratek stik. Tišina. Trenutek, ko je v njej misel premik, beseda gib, pogovor ples. Ona, sama svoja Muza. Ona, plesalka.

Ples: Valentina Tomažinčič, Natalija Gajić, Anastasiya Pruyidze.

Foto: Remigio Grižonič

Kezz je umetniško ime Tamare Ristić, vsestranske glasbenice in dj-ke iz Beograda. V svojem ustvarjanju črpa navdih iz srbske ljudske glasbe ter sorodnih balkanskih glasbenih tradicij, ki pa jih interpretira na sodoben način. Njene pesmi nastajajo z live loopingom, s pomočjo katerega nadgrajuje enostavne zvoke glasbil in glasu v kompleksno zgrajene pesmi. Ves čas je drseča na robu med elektronsko in etno glasbo in zna spojiti najboljše obeh svetov, s čimer pričara resnično inovativno glasbeno izkušnjo.

Foto: Marko Popović

Skupina tAman je s strani glasbenih kritikov že dobila zelo jasno oznako, in sicer so na njihov glasbeni slog prilepili nalepko »podalpski sevdah«. Skupino sestavljajo člani mešanega porekla, saj imajo nekateri slovenske korenine, drugi izvirajo iz držav bivše Jugoslavije. Tudi zato jim prepletanje žanrov ni tuje, sploh pa je ljubezen do sevdaha močno zaznamovala njihovo glasbo, ki jo v veliki meri sestavljajo sevdalinke v sodobni preobleki. Ravnokar poteka slovenska turneja za promocijo novega albuma naslovljenega z imenom skupine. V okviru turneje se bodo ustavili tudi na našem festivalu.

Foto: Iztok Vidmar

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

14. september

Ulična predstava z gibom in glasom raziskuje dimenzije človeka. Njegovo utišano prvinskost. Na ulici se človek poveže – s človekom, živaljo, drevesom.

Nastopajoči: Mojca Sovdat, Enja Emeršič, Laura Krajnc, Uroš Marolt.

Kdaj: ob 20:30

Kje: Pokrajinski muzej Koper

GLASBENI DEL

Za imenom Istanbul Night se skriva umetniški projekt srbskega čelista Ronija Beraha, ki so se mu sčasoma pridruževali številni drugi glasbeniki na ljudskih in klasičnih glasbilih. Projekt je svoje izhodišče našel v tradiciji glasbe sufizma, srednjeveškega mistličnega gibanja znotraj Islama. Z rastjo zasedbe je rastel tudi žanrski nabor, ki ga premore njihova glasba, ki sedaj vključuje tudi elemente klasične glasbe, jazza in bluesa. Prepričani smo, da bodo odlično pričarali naše tokratno potovanje na vzhod.

Foto: Aleksandar Alempijević

Kalascima prihajajo iz južno-italijanske pokrajine Apulije in v svojem zvoku zelo jasno izražajo svoje poreklo. Ljudskemu glasbenemu izročilu dodajajo tudi sodobnejše zvoke in mestoma uporabljajo orodjarno elektronske glasbe, s čimer dosegajo energije polno glasbeno mešanico. S semplanjem zvoka in v ritmih tarantelle nas bodo povedli na zanimivo glasbeno popotovanje, na katerem nas bodo zagotovo tudi zasrbela stopala.

Foto: Sandro Loco

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

15. september

OSTANKI – IZPOVEDI DUHOVOM 40’

Slovenija / 2019

Režija in montaža: Niko Novak, Matevž Jerman

Fotografija: Marko Brdar

Glasba: Niko Novak

Dolžina: 40 minut

V sodelovanju s filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema predstavljamo film Ostanki – Izpovedi duhovom. Glasbenik in občasni filmar Niko Novak ter režiser glasbenih videospotov Matevž Jerman sta iz ostankov filma Mama (2016) Vlada Škafarja ustvarila nov preplet podob naseljenih z glasom, zvenom, pesmijo.  DOPOLNITEV BESEDILA ŠE DOBIMO!

Kdaj: 19:30

Kje: Palača Gravisi – Buttorai

Vstop prost!

Kontaktna improvizacija je improvizirana plesna oblika, ki temelji na komunikaciji med dvema gibajočima se telesoma. Telesa v fizičnem stiku se med seboj nagovarjajo ter naslavljajo na ustrezne zakone fizike, ki napovedujejo gibanje – gravitacija, zagon, inercija. Da bi se lahko odprli tem občutkom in izkusili naravni tok gibanja, se more naše telo naučiti sprostiti odvečno mišično napetost in opustiti določeno mero telesne in mentalne volje.

Na dvodnevni delavnici se bomo osredotočili na lastno percepcijo, spodbudili občutljivost ter sprostili fizične in duševne napetosti. Naša telesa bomo pripravili na zanimive vaje, skozi katere bomo utelešali temeljne tehnične spretnosti, ki se uporabljajo pri kontaktni improvizaciji.

Delavnico bosta vodila:

Davide Casiraghi – učitelj kontaktne improvizacije, ki je svojo pot začel v Milanu in nadaljeval po vsej Evropi pod mentorstvom številnih priznanih učiteljev. Kontaktno improvizacijo vidi kot priložnost, da se na novo prebudimo in v celoti uživamo v naši občutljivosti in igrivosti, delamo na zaupanju in raziščemo gibe, ki izhajajo iz vsakodnevnih vzorcev. V Sloveniji je soustanovitelj in učitelj v društvu MOAVE, kjer skrbijo za ozaveščanja vseh starostnih skupin o vplivu ter učinkih gibanja in plesa na psihološki, socialni ter somatski razvoj – www.moave.si

Ema Weixler – Navdušuje se nad vsemi oblikami uprizoritvenih umetnosti. Poslužuje se različnih gibalno-somatskih praks in intenzivnih delavnic tako doma kot v tujini. Kontaktna improvizacija ji predstavlja prostor za vadbo globlje človeške komunikacije, širjenje spektra naših čutov – vključno z gravitacijo ter za raziskovanje naših reakcij, čustev in telesne  inteligence. Kontaktna improvizacija ji pomeni nenehno raziskovanje odnosov med biološkimi in kulturnimi vidiki življenja, pa tudi raziskovanje odnosov med gibanjem, umetnostjo in življenjem.

Potek:

14.9. 2019
10:00 – 15:00 (vključena 1h premora)

15.9. 2019
10:00 – 15:00 (vključena 1h premora)

Cena dvodnevne delavnice: 24 €

Obvezne prijave: info@jeff.si

 O lokaciji CI WORKSHOPA bomo prijavljene obvestili naknadno.

JEFF 2019

10. september

Tudi tokrat bo naš festival otvorilo skupno razmišljanje o glasbi in njenem vplivu na kulturo v kateri živimo. Tokrat se bomo usmerili specifično v problematiko lokalnega okolja, ki gosti naš festival in o materialnih pogojih za ustvarjanje v njem. Ozrli se bomo na stanje kulturne infrastrukture mesta Koper in k pogovoru pritegnili lokalne kulturne akterje, ki jim ta infrastruktura služi. Kakšne so njene pomanjkljivosti? Kje so prostorske težave? Kakšne formate dogodkov lahko Koper gosti in kakšnih ne? Na ta vprašanja bomo skušali skupaj odgovoriti z ustvarjalci kulturnih vsebin našega mesta.

Kdaj: 19:30
Kje: Bar Circolo

 Vstop prost!

11. september

Razstava Likovni Eko prikazuje dela večinoma nastala letos junija v času tridnevnega Umetniškega simpozija Likovni Eko in pod okriljem Kulturnega društva VNL iz Izole. Umetniki so bili vabljeni k ustvarjanju umetniških del, ki udarno in očitno opozarjajo na pomen zmanjšanja onesnaževanja in ohranjanja harmonije v naravi, živalih in človeku. Sodelovalo je 13 ustvarjalcev, dela desetih pa bodo razstavljena na festivalu. Umetniki, ki se predstavljajo s tehnikami v slikarstvu, kiparstvu, instalaciji, grafiki in literaturi so: Vanja Čibej, Evgen Čopi Gorišek, Nika Korsič, Aljoša Križ, Martina Ljubič, Inga Mijatović, Martin Zelenko Poles, Nana Posega, Damir De Simone in Petja Urkovič.

Otvoritev: 20:00

Trajanje: 11. 9. – 14. 9. 2019 v času glasbenega programa

Kje: Vrtovi Pokrajinskega muzeja Koper

GLASBENI DEL

Viva Jazz Forma je ime glasbenega projekta ustvarjenega v okviru festivala Jazz Ravne, na Ravnah na Koroškem. Osrednje ime projekta je Vid Jamnik, v ZDA šolajoč se vibrafonist, ki sodi med najbolj obetavne mlade upe slovenskega jazza. Prišel je na idejo, da bi lahko za proizvajanje glasbe uporabili kar številne skulpture, ki so kot posledica na kovino osredotočene ravenske kiparske Forma Vive razporejene po celem mestu. S spojitvijo teh site-specific zvokov, elektronske glasbe in jazza je nastala zanimiva eksperimentalna mešanica, poustvaritev katere bomo prvič slišali na primorskem.

Foto: Nika Hölcl Praper

Goran Bojčevski je še eno ime, ki potrjuje odličnost makedonske glasbene tradicije, ki je svetu dala že številne virtuoze. Skladatelj in en izmed najboljših klarinetistov sveta v svoje kompozicije vključuje elemente klasične glasbe, etna, tanga in jazza ter ustvarja resnično eklektično glasbeno izkušnjo, ki niha od romantične zasanjanosti do virtuozno razgibanih pasaž. V Celju stanujoč in v tujini zelo priznan glasbenik tokrat prihaja v vrtove Pokrajinskega muzeja Koper.

Foto: Anton Zalokar

Vrata/blagajna: 19:30
Otvoritev razstave: 20:00
Glasbeni program: 20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper
12. september

GLASBENI DEL

Zajtrk sta vokalistka in violinistka Laura Kranjc ter kitarist Sven Horvat. Svoje glasbene izkušnje sta pilila tako prek igranja na ulici, kot tudi prek koncertov in tako izpilila zvok, ki sega od etna in folka, pa do jazza in rocka, nenazadnje pa tudi glasbene izkušnje do gledališkega performansa. S svojo hudomušnostjo, humorjem in liriko ustvarjata toplo in zabavno glasbeno izkušnjo. Lansko leto sta izdala album z naslovom Pričutenja in skladbe z albuma predstavljata širom države.

Foto: Bojan Stepančič

Na JEFF se vračajo stari znanci po imenu Brencl banda, ki so v vrtovih pokrajinskega muzeja nastopali že leta 2011. Ana Mezgec, Rok Šinkovec, Matjaž Bajc in Andrej Boštjančič so skupaj začeli preigravati v Bistrici ob Sotli. V idilični pokrajini Kozjanskega so tudi našli navdušenje za izvajanje glasbe temelječe predvsem na glasbenih tradicijah slovanskih narodov, spogledujejo pa se tudi s širšimi zvoki sveta. Predstavili nam bodo svoj četrti in najnovejši album z naslovom Korenine Svetlobe, zagotovo pa ne bomo pogrešali tudi skladb starejšega kova. Prepletanje violine in harmonike z nestrpnostjo pričakujemo v drugem koncertnem večeru.

Foto: Bojan Stepančič

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

13. september

Na kreativni delavnici se bomo seznanili s koncepti Deep Listening-a in ponovno vzpostavili povezavo s seboj, z drugimi ter z  okolico. Zbližali se bomo z zdravilno močjo zvoka, zvočnimi meditacijami in svobodnim izražanjem.

 Delavnico bo vodil Tarik Haskić, ki končuje magisterij Sound Art-a na londonski univerzi za umetnost. Tarikova umetniška praksa obsega svobodno improvizacijo, performans,  eksperimentalno glasbo in inštalacijska dela. Poglablja se v raziskovanje utelešenja, psihologijo zvoka, poslušanje ter v pristnost odnosa med ljudmi in zvokom.

Prijava: info@jeff.si

Kdaj: 17:00

Kje: Zbirno mesto Titov trg

GLASBENI DEL

Ko se miselni tok prebuja in beseda uteleša. Ko se njeno telo odziva in sprejema. Impulz, ki iz nje izzove kratek stik. Tišina. Trenutek, ko je v njej misel premik, beseda gib, pogovor ples. Ona, sama svoja Muza. Ona, plesalka.

Ples: Valentina Tomažinčič, Natalija Gajić, Anastasiya Pruyidze.

Foto: Remigio Grižonič

Kezz je umetniško ime Tamare Ristić, vsestranske glasbenice in dj-ke iz Beograda. V svojem ustvarjanju črpa navdih iz srbske ljudske glasbe ter sorodnih balkanskih glasbenih tradicij, ki pa jih interpretira na sodoben način. Njene pesmi nastajajo z live loopingom, s pomočjo katerega nadgrajuje enostavne zvoke glasbil in glasu v kompleksno zgrajene pesmi. Ves čas je drseča na robu med elektronsko in etno glasbo in zna spojiti najboljše obeh svetov, s čimer pričara resnično inovativno glasbeno izkušnjo.

Foto: Marko Popović

Skupina tAman je s strani glasbenih kritikov že dobila zelo jasno oznako, in sicer so na njihov glasbeni slog prilepili nalepko »podalpski sevdah«. Skupino sestavljajo člani mešanega porekla, saj imajo nekateri slovenske korenine, drugi izvirajo iz držav bivše Jugoslavije. Tudi zato jim prepletanje žanrov ni tuje, sploh pa je ljubezen do sevdaha močno zaznamovala njihovo glasbo, ki jo v veliki meri sestavljajo sevdalinke v sodobni preobleki. Ravnokar poteka slovenska turneja za promocijo novega albuma naslovljenega z imenom skupine. V okviru turneje se bodo ustavili tudi na našem festivalu.

Foto: Iztok Vidmar

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

14. september

Ulična predstava z gibom in glasom raziskuje dimenzije človeka. Njegovo utišano prvinskost. Na ulici se človek poveže – s človekom, živaljo, drevesom.

Nastopajoči: Mojca Sovdat, Enja Emeršič, Laura Krajnc, Uroš Marolt.

Kdaj: ob 20:30

Kje: Pokrajinski muzej Koper

GLASBENI DEL

Za imenom Istanbul Night se skriva umetniški projekt srbskega čelista Ronija Beraha, ki so se mu sčasoma pridruževali številni drugi glasbeniki na ljudskih in klasičnih glasbilih. Projekt je svoje izhodišče našel v tradiciji glasbe sufizma, srednjeveškega mistličnega gibanja znotraj Islama. Z rastjo zasedbe je rastel tudi žanrski nabor, ki ga premore njihova glasba, ki sedaj vključuje tudi elemente klasične glasbe, jazza in bluesa. Prepričani smo, da bodo odlično pričarali naše tokratno potovanje na vzhod.

Foto: Aleksandar Alempijević

Kalascima prihajajo iz južno-italijanske pokrajine Apulije in v svojem zvoku zelo jasno izražajo svoje poreklo. Ljudskemu glasbenemu izročilu dodajajo tudi sodobnejše zvoke in mestoma uporabljajo orodjarno elektronske glasbe, s čimer dosegajo energije polno glasbeno mešanico. S semplanjem zvoka in v ritmih tarantelle nas bodo povedli na zanimivo glasbeno popotovanje, na katerem nas bodo zagotovo tudi zasrbela stopala.

Foto: Sandro Loco

Vrata/blagajna: 20:00
Glasbeni program
:
20:30
Kje: Pokrajinski muzej Koper

15. september

OSTANKI – IZPOVEDI DUHOVOM 40’

Slovenija / 2019

Režija in montaža: Niko Novak, Matevž Jerman

Fotografija: Marko Brdar

Glasba: Niko Novak

Dolžina: 40 minut

V sodelovanju s filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema predstavljamo film Ostanki – Izpovedi duhovom. Glasbenik in občasni filmar Niko Novak ter režiser glasbenih videospotov Matevž Jerman sta iz ostankov filma Mama (2016) Vlada Škafarja ustvarila nov preplet podob naseljenih z glasom, zvenom, pesmijo.  DOPOLNITEV BESEDILA ŠE DOBIMO!

Kdaj: 19:30

Kje: Palača Gravisi – Buttorai

Vstop prost!

Kontaktna improvizacija je improvizirana plesna oblika, ki temelji na komunikaciji med dvema gibajočima se telesoma. Telesa v fizičnem stiku se med seboj nagovarjajo ter naslavljajo na ustrezne zakone fizike, ki napovedujejo gibanje – gravitacija, zagon, inercija. Da bi se lahko odprli tem občutkom in izkusili naravni tok gibanja, se more naše telo naučiti sprostiti odvečno mišično napetost in opustiti določeno mero telesne in mentalne volje.

Na dvodnevni delavnici se bomo osredotočili na lastno percepcijo, spodbudili občutljivost ter sprostili fizične in duševne napetosti. Naša telesa bomo pripravili na zanimive vaje, skozi katere bomo utelešali temeljne tehnične spretnosti, ki se uporabljajo pri kontaktni improvizaciji.

Delavnico bosta vodila:

Davide Casiraghi – učitelj kontaktne improvizacije, ki je svojo pot začel v Milanu in nadaljeval po vsej Evropi pod mentorstvom številnih priznanih učiteljev. Kontaktno improvizacijo vidi kot priložnost, da se na novo prebudimo in v celoti uživamo v naši občutljivosti in igrivosti, delamo na zaupanju in raziščemo gibe, ki izhajajo iz vsakodnevnih vzorcev. V Sloveniji je soustanovitelj in učitelj v društvu MOAVE, kjer skrbijo za ozaveščanja vseh starostnih skupin o vplivu ter učinkih gibanja in plesa na psihološki, socialni ter somatski razvoj – www.moave.si

Ema Weixler – Navdušuje se nad vsemi oblikami uprizoritvenih umetnosti. Poslužuje se različnih gibalno-somatskih praks in intenzivnih delavnic tako doma kot v tujini. Kontaktna improvizacija ji predstavlja prostor za vadbo globlje človeške komunikacije, širjenje spektra naših čutov – vključno z gravitacijo ter za raziskovanje naših reakcij, čustev in telesne  inteligence. Kontaktna improvizacija ji pomeni nenehno raziskovanje odnosov med biološkimi in kulturnimi vidiki življenja, pa tudi raziskovanje odnosov med gibanjem, umetnostjo in življenjem.

Potek:

14.9. 2019
10:00 – 15:00 (vključena 1h premora)

15.9. 2019
10:00 – 15:00 (vključena 1h premora)

Cena dvodnevne delavnice: 24 €

Obvezne prijave: info@jeff.si

 O lokaciji CI WORKSHOPA bomo prijavljene obvestili naknadno.

CENIK