Project Description

JEFF 2021

20. julij
JEFF 2021 bo otvorila ena najbolj izvirnih skupin sodobnega sevdaha – Divanhana iz Bosne in Hercegovine.
Skupina Divanhana se je na globalni glasbeni zemljevid ob Damirju Imamovicu, Amiri Medunjanin, Božu Vrecu in Mostar Sevdah Reunion vrisala kot ena najizvirnejših zasedb neosevdaha, struje in žanra novodobnega preoblikovanja tradicionalnega sevdaha ter v njem zakoreninjenih bosanskih ljudskih pesmi, sevdalink. Prepoznavnost si je sekstet akademsko izobraženih glasbenikov zagotovil s povsem samosvojo predelavo izročila balkanskih pesmi oziroma balkanskih zvocnih praks, zlasti s podrocja Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije in Turcije, ter fuzijo različnih glasbenih žanrov, v kateri zasedba tradicijo prepleta zlasti z elementi pop in klasične glasbe ter jazza.

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)

Kje: Atrij Pretorske palače

cenik
3.avgust
WCKD NATION
Glasbeno skupino Wckd Nation združuje svet jazza in popa in ju prepleta v sodoben neo-soul. Umirjeni vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, podpre ga inštrumentalna podlaga, ki navdiha ne najde le v jazzu in popu, ampak tudi hiphopu in funku.
Marca 2019 se je skupina WCKD NATION odpravila na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Tam je nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje je bil tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week, kjer so bili obeleženi kot ena od petih najbolj obetavnih skupin festivala. Skupina je izdala tretji single, NEW PATH, med baltsko turnejo.
Zasedba:
Peter Smrdel, bas kitara
Maša But, vokal
Filip Vadnu, kitara
Anže Vrabec, klaviature
Žiga Smrdel, bobni
Grega Skaza, altovski saksofon
Sandi Štor, trobenta
Matic Mikola, tenorski saksofon

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

17. avgust
MILAN STANISAVLJEVIĆ QUINTET – ”Eastern Star”
Mednarodno zasedbo vodi jazzovski pianist Milan Stanisavljević, ki bo v družbi odličnih pihalcev, trobentača Tomaža Gajšta in saksofonista Boštjana Simona. Večina članov zasedbe se lahko pohvali z diplomami prestižnih europskih akademijah za jazz (Amsterdam, Linz, Graz). Za seboj imajo veliko projektov in posnetih zgoščenk ter predstavljajo vodilne instrumentaliste na slovenski oz. srbski jazzovski sceni. Posebej je treba izpostaviti mladega srbskega bobnjara Pedju Milutinovića (Vasil Hadžimanov Band; Schime Trio; David Binney Avenia), ki sodi med najbolj obetavne predstavnike jazz bobnarjev v Evropi.
Predstavili vam bodo predvsem nov avtorski material, ki se nahaja na Milanovi nedavno izdani tretji plošči Eastern Star (Klopotec 2020). Novi projekt odlikuje sodoben ritmično-melodijski pristop, ustvarjanje različnih barvnih vzdušij, estetika minimalizma ter virtuozne
solaže članov quinteta.
Zasedba:
Boštjan Simon – tenor sax
Tomaž Gajšt – trobenta
Milan Stanisavljević – klavir
Nikola Matošić – kontrabas
Pedja Milutinović – bobni
JADRANKA JURAS JAZZ QUINTET
Jadranka Juras se je slovenski publiki predstavila skozi albuma Anima in Sakura. Med tem je dokončala študij jazzovskega petja na Univerzi za glasbo v Grazu, ter se po vrniti domov odločila za privatni študij klasičnega solo petja, ki jo je ponesel na oprene odre tako doma kot v tujini. Nazadnje je nastopila v operni predstavi “Faust”, C.Gounoda, v SNG Maribor, ter se s privatno salzburško kompanijo odpravila na turnejo po Avstriji in Nemčiji z znano opereto “Netopir”, J.Straussa II. Leta 2016 je za založbo NIKA izdala svoj jazzovski prvenec z naslovom “Paris honey”, ki je bil s strani domače kritične javnosti sprejet zelo dobro, ter bil celo nominiral med top tri albume leta. Leta 2019 je za založbo ZKP izdala drugi jazzovski album v sodelovanju s pianistom Milanom Stanisavljevićem in Big Bandom RTV Slovenija, z naslovom “You and I and the Music”.
Trenutno nastaja njen tretji jazzovski album, ter hkrati tudi novi glasbeni projekti.
Zasedba:
Jadranka Juras – vokal
Vid Jamnik – vibrafon
Milan Stanisavljević – klavir
Peter Smrdel – kontrabas
Gašper Bertoncelj – bobni

Kdaj: 21:00  (odprtje vrat 20:30)
Kje: Atrij Pretorske palače

27. avgust

VEJA
Na JEFF se vrača istrska etno skupina Veja, ki je leta 2017 otvorila festivalsko dogajanje na odru lapidarija Pokrajinskega muzeja Koper. Veja se posveča raziskovanju in ohranjanju istrske etno glasbe, ki jo preoblači v sodobne aranžmaje, pri tem pa uporablja tradicionalna istrska glasbila, med katerimi vsekakor kraljuje istrski mih.

Goran Farkaš – vokal, mih, viola, dude, tamburica

Saša Farkaš – kitara, tamburica

Marko Pernič – vokal, harmonika

Sebastijan Demark – bas

Ljuban Rajić – cajon, tolkala

ČOMPE 

so legendarna slovenska šestčlanska etno jazz skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994. Ime skupine je nastalo kot trenutni izmislek skozi leta delovanja, in sicer je to narečni izraz za krompir, ki je v rabi v Trenti in Ziljski dolini.
Gre za šesterico igralskega oziroma gledališkega poklica. Igrajo žanrsko različen repertoar pesmi. Avtorsko glasbo ustvarjajo na besedila Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana-Roze.

Janez Škof – harmonika, vokal

Neža Zinaić – violina

Silvo Zupančič – kitara

Marjan Stanič – bobni, tolkala

Žiga Saksida – saksofon

Breda Krumpak – saksofon

Kdaj: 21:00  (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

27, julij
GORAN KRMAC – PLANETARIUM
Tubist in skladatelj Goran Krmac predstavlja zvočno-raziskovalni projekt Planetarium. Avtorjev navdih izhaja iz njegove fascinacije nad raziskovanjem vesolja, tako astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih kot fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih, in iz dela avtorjev, ki v skrajne razmere vesolja umeščajo psihološka vprašanja. Glasbeno delo se predstavlja v obliki kompozicij za solo tubo in elektroniko, ki skušajo s spojem nenavadnega solističnega inštrumenta in tehnologije dati glasbi orkestralno izraznost in širok razpon dinamik in zvočnih tekstur. Avtor in izvajalec uporablja posebej za ta projekt razvito preprogo s tipali, občutljivimi na dotik, ki mu omogočajo intuitivno manipulacijo zvoka z razporeditvijo teže telesa preko stopal. Tako svojemu nastopu doda tudi vizualno – gibalno dimenzijo.
Avtor fotografije je Jan Prpič
BOJAN KRHLANKO – Circle of Pax
Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachträglu in Klemensu Marktlu. Še kot študent je sodeloval s svetovno priznanimi jazz glasbeniki ter s skupino The Stroj redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah. Trenutno ustvarja v številnih jazz projektih: Litošt, Minime, Igor Bezget Trio, Samo Šalamon Slo Bassless Trio, Strojmachine, Igor Lumpert Quartet, Tadej Kampl Quartet, Igor Matkovič Kvintet, BiK3 ter Cromatik 5.
Je zelo kreativen glasbenik, ki vedno raziskuje področja neslišanega in je v letu 2014 izdal ploščo Pocket Music- Rise Of The Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnem telefonu. Že več kot desetletje je eden najboljših slovenskih bobnarjev. V letu 2017 je postal tudi član legendarne zasedbe Laibach, drugače je sodeloval s pop in rock projekti, kot so Pero Lovšin Band, The Stroj, Kukushai in številni drugi.
Na JEFF-u se bo predstavil s projektom Circle of Pax, pri katerem gre za elektro-akustično, eksperimentalno, delno komponirano, a v veliki meri improvizirano glasbo. Primarno vključuje akustične inštrumente: pojavljajo se subaste bas linjie, raznorazni glitch efekti,text to speach govor ter raznolike zvočne manipulacije naših akustičnih inštrumentov.
ETCETERAL
Etceteral je nov projekt Boštjana Simona, Mareka Fakuča in vizualistke Line Rice, v katerem raziskujejo razsežnosti repetitivne poliritmične glasbe. Igro sekvenc in vzorcev dopolnjujejo z improvizacijskimi izleti skozi črne luknje znanstvene fantastike. Sintetizator zvoka DSI Evolver se brez zamika in simultano odziva tako na višino tona Simonovega saksofona, kot tudi na Fakučev udarec na bas boben. Na ta način se pojavi kot interferenca oziroma tretji element, ki vznikne iz glasbenega dialoga. Lina Rica pa s svojimi interaktivnimi vizualijami poskrbi za sinestetično izkušnjo.

Kdaj: 20:00 (odprtje vrat 19:30) 
Kje: Atrij Pretorske palače

10. avgust
Maria Mazzotta sodi med pomembnejše ambasadorke glasbene tradicije polotoka Salento, ki leži na skrajnem jugovzhodu italijanskega škornja. Bila je dolgoletno prepoznavna vokalistka legendarne italijanske zasedbe Canzoniere Grecanico Salentino, ki je obudila in v svet ponesla posebno različico tarantele, energične plesne glasbe, poznane v tem delu Apulije kot Taranta pizzica. Tudi glasba, ki jo ustvarja danes, še vedno temelji na starodavnih plesnih ritmih italijanskega juga, a jo kot rezultat številnih srečevanj z vokalno tradicijo širšega sredozemskega in balkanskega prostora nadgrajuje v svojstven glasbeni izraz.
Dogodek sofinancira in soorganizira Skupnost italijanov Santorio Santorio
Photo: Giulio Rugge
Freekind
Freekind je zgodba, ki jo pišeta pianistka in vokalistka Sara Ester Gredelj ter bobnarka Nina Korošak Serčič. Že ime nakazuje na filozofijo, ki jo živita in jo skozi glasbo delita s svetom. Svoboda in sočutje. Globoka besedila so podprta z groove glasbo, ki izhaja iz korenin soul, R&B in jazz glasbe. Njun glasbeni razvoj so usmerjali glasbeniki, kot so Noname, d’Angelo, Common. Verjameta, da nas moč glasbe vedno znova pripelje do neopisljivih občutkov in freekind je ustvarjalnost, ki želi prav te občutke ponesti med ljudi.

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

24. avgust

 TROKUT

Zagrebško-ljubljansko zasedbo poleg domačega saksofonista Jake Arha sestavljajo še Filip Pavić na električni kitari, Hrvoje Kralj na električnem basu in Jerko Jurin na bobnih. Kot se danes za jazz band spodobi, vsak izmed njih skrbi tudi za muziciranje elektronskih zvočnih tekstur. Njihov hibridni izraz, zaobjet v naslovu prvenca “Shapeless”, je fin primer modernega elektronskega jazza – ravno dovolj konservativen, da ohranja esenco jazza, in zadovoljivo raziskovalen, da tradicionalno zvočno paleto dopolnjuje s sintetičnimi zvoki, ki njihovi glasbi dajejo sodoben pečat.

 Skupino SAYUGÁ sestavljajo glasbeniki iz Makedonije, Srbije in Slovenije. Skupaj bodo sestavili in pripravili repertoar, ki vsebujejo izvirne in tradicionalne skladbe, preurejene, aranžirane, džezificirane in ali balkanske skladbe.

Skupina dokazuje, da imata jazz in balkanska glasba skupno osnovo, iz katere naravno izhaja spektakularna nova glasba. Eksplodirajo improvizacije, balkanska melanholija, pomešana z jazzovskim vzdušjem, s posebnimi nastopi nekaterih izjemnih umetnikov, ki živijo na meji jazza in sosednje glasbe.  Posebna mešanica, najboljše iz obeh svetov, združena v opojnem zvoku, z velikimi solisti, kot sta Vasil Hadžimanov in Jure Pukl in odličnima Oliverjem Josifovskim na basu in Aleksandar Petrovom na bobnih in tapanu.

Jure Pukl – saksofon

Vasil Hadžimanov – klavir

Oliver Josifovski – bas

Aleksandar Petrov – bobni, tapan

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00) 

Kje: Atrij Pretorske palače

JEFF 2021

20. julij
JEFF 2021 bo otvorila ena najbolj izvirnih skupin sodobnega sevdaha – Divanhana iz Bosne in Hercegovine.
Skupina Divanhana se je na globalni glasbeni zemljevid ob Damirju Imamovicu, Amiri Medunjanin, Božu Vrecu in Mostar Sevdah Reunion vrisala kot ena najizvirnejših zasedb neosevdaha, struje in žanra novodobnega preoblikovanja tradicionalnega sevdaha ter v njem zakoreninjenih bosanskih ljudskih pesmi, sevdalink. Prepoznavnost si je sekstet akademsko izobraženih glasbenikov zagotovil s povsem samosvojo predelavo izročila balkanskih pesmi oziroma balkanskih zvocnih praks, zlasti s podrocja Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije in Turcije, ter fuzijo različnih glasbenih žanrov, v kateri zasedba tradicijo prepleta zlasti z elementi pop in klasične glasbe ter jazza.

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)  
Kje: Atrij Pretorske palače

27. julij
GORAN KRMAC – PLANETARIUM
Tubist in skladatelj Goran Krmac predstavlja zvočno-raziskovalni projekt Planetarium. Avtorjev navdih izhaja iz njegove fascinacije nad raziskovanjem vesolja, tako astronomskih opazovanj v prejšnjih stoletjih kot fizične prisotnosti človeka v vsemirju v zadnjih nekaj desetletjih, in iz dela avtorjev, ki v skrajne razmere vesolja umeščajo psihološka vprašanja. Glasbeno delo se predstavlja v obliki kompozicij za solo tubo in elektroniko, ki skušajo s spojem nenavadnega solističnega inštrumenta in tehnologije dati glasbi orkestralno izraznost in širok razpon dinamik in zvočnih tekstur. Avtor in izvajalec uporablja posebej za ta projekt razvito preprogo s tipali, občutljivimi na dotik, ki mu omogočajo intuitivno manipulacijo zvoka z razporeditvijo teže telesa preko stopal. Tako svojemu nastopu doda tudi vizualno – gibalno dimenzijo.
Avtor fotografije je Jan Prpič
BOJAN KRHLANKO – Circle of Pax
Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachträglu in Klemensu Marktlu. Še kot študent je sodeloval s svetovno priznanimi jazz glasbeniki ter s skupino The Stroj redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah. Trenutno ustvarja v številnih jazz projektih: Litošt, Minime, Igor Bezget Trio, Samo Šalamon Slo Bassless Trio, Strojmachine, Igor Lumpert Quartet, Tadej Kampl Quartet, Igor Matkovič Kvintet, BiK3 ter Cromatik 5.
Je zelo kreativen glasbenik, ki vedno raziskuje področja neslišanega in je v letu 2014 izdal ploščo Pocket Music- Rise Of The Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnem telefonu. Že več kot desetletje je eden najboljših slovenskih bobnarjev. V letu 2017 je postal tudi član legendarne zasedbe Laibach, drugače je sodeloval s pop in rock projekti, kot so Pero Lovšin Band, The Stroj, Kukushai in številni drugi.
Na JEFF-u se bo predstavil s projektom Circle of Pax, pri katerem gre za elektro-akustično, eksperimentalno, delno komponirano, a v veliki meri improvizirano glasbo. Primarno vključuje akustične inštrumente: pojavljajo se subaste bas linjie, raznorazni glitch efekti,text to speach govor ter raznolike zvočne manipulacije naših akustičnih inštrumentov.
ETCETERAL
Etceteral je nov projekt Boštjana Simona, Mareka Fakuča in vizualistke Line Rice, v katerem raziskujejo razsežnosti repetitivne poliritmične glasbe. Igro sekvenc in vzorcev dopolnjujejo z improvizacijskimi izleti skozi črne luknje znanstvene fantastike. Sintetizator zvoka DSI Evolver se brez zamika in simultano odziva tako na višino tona Simonovega saksofona, kot tudi na Fakučev udarec na bas boben. Na ta način se pojavi kot interferenca oziroma tretji element, ki vznikne iz glasbenega dialoga. Lina Rica pa s svojimi interaktivnimi vizualijami poskrbi za sinestetično izkušnjo.

Kdaj: 20:00 (odprtje vrat 19:30)  
Kje: Atrij Pretorske palače

3. avgust
WCKD NATION
Glasbeno skupino Wckd Nation združuje svet jazza in popa in ju prepleta v sodoben neo-soul. Umirjeni vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, podpre ga inštrumentalna podlaga, ki navdiha ne najde le v jazzu in popu, ampak tudi hiphopu in funku.
Marca 2019 se je skupina WCKD NATION odpravila na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Tam je nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje je bil tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week, kjer so bili obeleženi kot ena od petih najbolj obetavnih skupin festivala. Skupina je izdala tretji single, NEW PATH, med baltsko turnejo.
Zasedba:
Peter Smrdel, bas kitara
Maša But, vokal
Filip Vadnu, kitara
Anže Vrabec, klaviature
Žiga Smrdel, bobni
Grega Skaza, altovski saksofon
Sandi Štor, trobenta
Matic Mikola, tenorski saksofon

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

10. avgust
Maria Mazzotta sodi med pomembnejše ambasadorke glasbene tradicije polotoka Salento, ki leži na skrajnem jugovzhodu italijanskega škornja. Bila je dolgoletno prepoznavna vokalistka legendarne italijanske zasedbe Canzoniere Grecanico Salentino, ki je obudila in v svet ponesla posebno različico tarantele, energične plesne glasbe, poznane v tem delu Apulije kot Taranta pizzica. Tudi glasba, ki jo ustvarja danes, še vedno temelji na starodavnih plesnih ritmih italijanskega juga, a jo kot rezultat številnih srečevanj z vokalno tradicijo širšega sredozemskega in balkanskega prostora nadgrajuje v svojstven glasbeni izraz.
Dogodek sofinancira in soorganizira Skupnost italijanov Santorio Santorio
Photo: Giulio Rugge
Freekind
Freekind je zgodba, ki jo pišeta pianistka in vokalistka Sara Ester Gredelj ter bobnarka Nina Korošak Serčič. Že ime nakazuje na filozofijo, ki jo živita in jo skozi glasbo delita s svetom. Svoboda in sočutje. Globoka besedila so podprta z groove glasbo, ki izhaja iz korenin soul, R&B in jazz glasbe. Njun glasbeni razvoj so usmerjali glasbeniki, kot so Noname, d’Angelo, Common. Verjameta, da nas moč glasbe vedno znova pripelje do neopisljivih občutkov in freekind je ustvarjalnost, ki želi prav te občutke ponesti med ljudi.

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

17. avgust
MILAN STANISAVLJEVIĆ QUINTET – ”Eastern Star”
Mednarodno zasedbo vodi jazzovski pianist Milan Stanisavljević, ki bo v družbi odličnih pihalcev, trobentača Tomaža Gajšta in saksofonista Boštjana Simona. Večina članov zasedbe se lahko pohvali z diplomami prestižnih europskih akademijah za jazz (Amsterdam, Linz, Graz). Za seboj imajo veliko projektov in posnetih zgoščenk ter predstavljajo vodilne instrumentaliste na slovenski oz. srbski jazzovski sceni. Posebej je treba izpostaviti mladega srbskega bobnjara Pedju Milutinovića (Vasil Hadžimanov Band; Schime Trio; David Binney Avenia), ki sodi med najbolj obetavne predstavnike jazz bobnarjev v Evropi.
Predstavili vam bodo predvsem nov avtorski material, ki se nahaja na Milanovi nedavno izdani tretji plošči Eastern Star (Klopotec 2020). Novi projekt odlikuje sodoben ritmično-melodijski pristop, ustvarjanje različnih barvnih vzdušij, estetika minimalizma ter virtuozne
solaže članov quinteta.
Zasedba:
Boštjan Simon – tenor sax
Tomaž Gajšt – trobenta
Milan Stanisavljević – klavir
Nikola Matošić – kontrabas
Pedja Milutinović – bobni
JADRANKA JURAS JAZZ QUINTET
Jadranka Juras se je slovenski publiki predstavila skozi albuma Anima in Sakura. Med tem je dokončala študij jazzovskega petja na Univerzi za glasbo v Grazu, ter se po vrniti domov odločila za privatni študij klasičnega solo petja, ki jo je ponesel na oprene odre tako doma kot v tujini. Nazadnje je nastopila v operni predstavi “Faust”, C.Gounoda, v SNG Maribor, ter se s privatno salzburško kompanijo odpravila na turnejo po Avstriji in Nemčiji z znano opereto “Netopir”, J.Straussa II. Leta 2016 je za založbo NIKA izdala svoj jazzovski prvenec z naslovom “Paris honey”, ki je bil s strani domače kritične javnosti sprejet zelo dobro, ter bil celo nominiral med top tri albume leta. Leta 2019 je za založbo ZKP izdala drugi jazzovski album v sodelovanju s pianistom Milanom Stanisavljevićem in Big Bandom RTV Slovenija, z naslovom “You and I and the Music”.
Trenutno nastaja njen tretji jazzovski album, ter hkrati tudi novi glasbeni projekti.
Zasedba:
Jadranka Juras – vokal
Vid Jamnik – vibrafon
Milan Stanisavljević – klavir
Peter Smrdel – kontrabas
Gašper Bertoncelj – bobni

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:30)
Kje: Atrij Pretorske palače

24. avgust

 TROKUT

Zagrebško-ljubljansko zasedbo poleg domačega saksofonista Jake Arha sestavljajo še Filip Pavić na električni kitari, Hrvoje Kralj na električnem basu in Jerko Jurin na bobnih. Kot se danes za jazz band spodobi, vsak izmed njih skrbi tudi za muziciranje elektronskih zvočnih tekstur. Njihov hibridni izraz, zaobjet v naslovu prvenca “Shapeless”, je fin primer modernega elektronskega jazza – ravno dovolj konservativen, da ohranja esenco jazza, in zadovoljivo raziskovalen, da tradicionalno zvočno paleto dopolnjuje s sintetičnimi zvoki, ki njihovi glasbi dajejo sodoben pečat.

 Skupino SAYUGÁ sestavljajo glasbeniki iz Makedonije, Srbije in Slovenije. Skupaj bodo sestavili in pripravili repertoar, ki vsebujejo izvirne in tradicionalne skladbe, preurejene, aranžirane, džezificirane in ali balkanske skladbe.

Skupina dokazuje, da imata jazz in balkanska glasba skupno osnovo, iz katere naravno izhaja spektakularna nova glasba. Eksplodirajo improvizacije, balkanska melanholija, pomešana z jazzovskim vzdušjem, s posebnimi nastopi nekaterih izjemnih umetnikov, ki živijo na meji jazza in sosednje glasbe.  Posebna mešanica, najboljše iz obeh svetov, združena v opojnem zvoku, z velikimi solisti, kot sta Vasil Hadžimanov in Jure Pukl in odličnima Oliverjem Josifovskim na basu in Aleksandar Petrovom na bobnih in tapanu.

Jure Pukl – saksofon

Vasil Hadžimanov – klavir

Oliver Josifovski – bas

Aleksandar Petrov – bobni, tapan

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

27. avgust

VEJA
Na JEFF se vrača istrska etno skupina Veja, ki je leta 2017 otvorila festivalsko dogajanje na odru lapidarija Pokrajinskega muzeja Koper. Veja se posveča raziskovanju in ohranjanju istrske etno glasbe, ki jo preoblači v sodobne aranžmaje, pri tem pa uporablja tradicionalna istrska glasbila, med katerimi vsekakor kraljuje istrski mih.

Goran Farkaš – vokal, mih, viola, dude, tamburica

Saša Farkaš – kitara, tamburica

Marko Pernič – vokal, harmonika

Sebastijan Demark – bas

Ljuban Rajić – cajon, tolkala

ČOMPE 

so legendarna slovenska šestčlanska etno jazz skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994. Ime skupine je nastalo kot trenutni izmislek skozi leta delovanja, in sicer je to narečni izraz za krompir, ki je v rabi v Trenti in Ziljski dolini.
Gre za šesterico igralskega oziroma gledališkega poklica. Igrajo žanrsko različen repertoar pesmi. Avtorsko glasbo ustvarjajo na besedila Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana-Roze.

Janez Škof – harmonika, vokal

Neža Zinaić – violina

Silvo Zupančič – kitara

Marjan Stanič – bobni, tolkala

Žiga Saksida – saksofon

Breda Krumpak – 

Kdaj: 21:00 (odprtje vrat 20:00)
Kje: Atrij Pretorske palače

CENIK VSTOPNIC