Med vrsticami JEFF-a 2019

Omejitve se sproščajo, zato smo Jeff-ovci končno lahko skupaj spili pivo. Pivo, kot se spodobi, v mrzlem kriglu, brez ekrana in kamere pred seboj. Debata je tekla o tem, kaj bo prineslo poletje, če bomo festival sploh lahko izpeljali, kakšen je krizni plan…

Izognili se nismo niti obujanju spominov na Festival Jeff 2019. Na tisto magično atmosfero, vrhunsko glasbo in izbrano kulinariko. Vsem, ki smo bili del te zgodbe, je bila pa vendarle skupna točka glasba.
Viva Jazz Forma je glasbeni projekt, ki se je na Jeff odru poigraval z zvoki, ki so nastajali ob igranju na kovinske skulpture. Virtuoz, klarinetist in savant pihal Goran Bojčevski nas je omamil z romantičnimi zvoki klasične glasbe, etna, jazza in tanga. Sledil je večer z bolj navihanim pridihom, saj je duo Zajtrk prav posebna mešanica glasbenega in gledališkega akta, ki te nasmeje, ti da misliti, in te za vsaj eno uro navda s čisto radostjo. Glasbeni večer sta si delila še z Brencl Bando. Z mešanico besedila, violine in harmonike Brencl Banda poustvarja slovanske zvoke in tradicije.
Na tretjem večeru so nastopili srbska glasbenica Kezz, ki elektronsko glasbo začini z balkanskim pridihom, ki se manifestira predvsem v vokalnih loopingih. Sledila ji je skupina tAman, katerih vrhunsko izveden nastop lahko opišemo preprosto z besedo sevdah.
Sobotni večer, vrhunec Jeff festivala sta obogatili skupini Istanbul Night in Kalascima. S svojo glasbo so nas odpeljali na vzhod, v orientalske glasbene sfere, ki je z leti v skupini pridobil delčke jazza, bluesa in klasične glasbe. Kalascima, južno-italijanska skupina, ki tradicionalne mediteranske melodije meša z elektroniko, nam je pričaralola svojevrstno glasbeno izkušnjo.
Z lahkoto lahko rečemo, da je bil Jeff 2019 čaroben. Spomini na lansko inkarnacijo festivala so v nas še zelo živi, zato smo na kup zbrali fotografije, ki omogočajo, da ogenj Jeff-a 2019 še vedno tli.
Celotno galerijo si lahko ogledate tukaj.
Galerija Jeff festivala 2019

Delavnica SLIKANJA S KRIKI

Delavnica SLIKANJA S KRIKI V sklopu spremljevalnega programa bomo v obmorskem parku v Kopru izvedli zabavno delavnico, ki združuje umetnost in terapijo. Udeleženci lahko sprostijo svoj notranji krik, vzpostavijo pozitiven odnos do svojih čustev in [...]